World of Warcraft

Home / World of Warcraft - 20 juni, 2018 , by qary

World of Warcraft är en spelserie som är utvecklat av Blizzard Enterainment. Spelet är ett MMORPG-spel, vilket är detsamma som ett spel där många olika spelare interagerar med varandra i virtuella världar, som oftast har temat fantasy. Först intar spelaren en fiktiv rollfigur, en så kallad avatar, för att sedan ta kontroll över dennes olika handlingar. MMORPG-spel skiljer sig jämfört med andra spel eftersom dess världar kontinuerligt utvecklas och existerar. I World of Warcraft finns fyra fiktiva världar: Broken isles, Draneor, Outland och Azeroth. Det första spelet i serien lanserade år 2004 och har sedan dess fått nya zoner, klasser och raser. Efter den första versionen har följande expansioner tillkommit: The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor, Legion och Cataclysm.

Uppbyggnaden av spelet är att ens avatar tillhör antingen The Alliance eller The Horde, som är två sidor i en konflikt. Varje sida inkluderar olika spelbara fantasy-raser. Varje ras har en klass, som till stor del bestämmer vilken roll som spelaren kommer få i spelet, då varje klass har olika sorters färdigheter. Detta bygger upp en karaktär och varje karaktär kan lära sig hantverk samt färdigheter som är specialiserade på olika nivåer. Genom spelets gång samlar spelaren på sig utrustning som i stor utsträckning avgör hur väl spelaren kan överleva olika strider så väl som att besegra olika fiender.

Åldersrekommendationen för Warcraft-serien är 12 år och spelets målgrupp är allt från tonåringar till något äldre spelare. Spelet finns tillgängligt att spela i formaten Mac OS X och Microsoft Windows. World of Warcraft är ett mångfacetterat spel som kontinuerligt utvecklas så väl som expanderar, även när du har loggat ut efter en spelsession. På grund av den oändliga komplexiteten och variationen av World of Warcraft är det ett spel du inte kommer tröttna på i första taget.

Widgetized Sidebar

This panel is active and ready for you to add some widgets via the WP Admin