Minecraft

Home / Minecraft - 1 juli, 2018 , by qary

Minecraft är ett äventyrsspel som skapades år 2011 av datorspelföretaget Mojang, som i sin tur grundades av svensken Markus Persson, även kallad Notch. Spelet har varit och är än idag en succé världen över. Minecraft är både ett bygg- och äventyrsspel. Spelet går ut på att låta den som spelar omvandla, interagera och utforska en spelkarta som är byggd av block. Spelkartan är dynamisk och förutom denna inkluderas även exempelvis olika varelser, föremål och växter. Förutom att bygga går spelet även ut på att bekämpa onda varelser, skapa nya block och övervaka gruvarbeten där nya resurser utvinns.

De flesta blocken i spelet är en kubikmeter, men många av blocken kan man slå sönder med handen eller med någon form av verktyg så som spadar, yxor och hackor. De olika världarna är mest täckta utav gräs, som snabbt går att omvandla genom grävande. I spelet finns även hav och öken. Vidare har Minecraft fem olika och separata spellägen: spectator mode, hardcore mode, adventure mode, creative mode och survival mode. Minecraft är ett lättillgängligt spel och finns i många olika format så som exempelvis Mac OS, Windows, Apple TV och PlayStation 4.

Minecrafts målgrupp är främst yngre personer i åldrarna sex till tolv år samt även tonåringar i viss mån, men även äldre personer kan åtnjuta spelet. Spelet har fått högt mottagande av diverse spelkritiker. Spelkritikerna menar bland annat att unga personer uppmuntras till att bli mer kreativa. Denna kreativitet och nytänkande kan bidra till en framstående samhällsutveckling med unga individer som har många nya idéer med avseende på samhällsbyggnad. Eftersom Minecraft är ett så pass lättillgängligt, enkelt och mycket genomtänkt spel rekommenderas det till yngre spelare inom den målgrupp som spelet är lämpat för. Spelet har som sagt en potential att utveckla unga individers kreativa tänk och kännedom om resursutnyttjande.

Widgetized Sidebar

This panel is active and ready for you to add some widgets via the WP Admin